Zomer-recepten #1 : Bring it on !

Het eerste recept voorgesteld door een van onze Co-okers is een gegarandeerd succes bij een aperitief op een gezellig terras.
bringitonboek
Het is een recept uit « Bring it on ! een ferm kookboek voor feest in huis », geschreven in 2015 door Dirk Gilis en Filip Fransen. Het boek is te koop in de shop van het Atomium en op www.bringiton.be. Na deze publicatie en zijn jarenlange ervaring in de sector ging Dirk verder als cateraar onder deze naam : « Bring it on ! ».

Tortillachips uit de oven
(recept voor 10 personen)

Ingrediënten

200g rundsgehakt
peper
zout
¼ tl komijn

1 tl cayennepeper
een hoop tortillachips natuur
200g smeltkas (cheddar, gruyère, …)
200g rode bonen met appelsien en spek
1 el lookolie (bereid met 7 tenen look, 250ml olijfolie, zout en peper)
10 jalapeñosringen
3 blaadjes ijsbergsla, gesnipperd
3 tomaten, brunoise
200g guacamole
200g zure room

 

Mise en place (duur : 15’)

  • Snijd maïstortilla’s in taartpunten en frituur ze kort. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bak het rundsgehakt en kruid met peper, zout, komijn en cayennepeper. Leg een enkele laag tortillachips op een groot rond bord en strooi er ⅓ van de kaas over. Leg hier drie kringen van tortillachips op (stervorm) en bestrooi met nog ⅓  van de kaas. Verdeel de bonen en het gebakken gehakt erover. Besprenkel met lookolie en leeg de jalapeños erbij. Werk af met de rest van de kaas.

photo article bring it on

 

Afwerking (duur : 5’)

  • Zet het bord 5 min in de oven op 180°C. Verdeel er daarna de gesnipperde ijsbergsla, stukjes tomaat, guacamole en zure room over. Hier hoort een kumquat gembercaipirinha (recept in het boek) bij !

Foto : www.melvinkobe.com
Uitgever : Borgerhoff & Lamberigts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CO-OKING nieuwsbrief

Voor-en achternaam (verplicht)

Email (verplicht)

Bent u een mens (verplicht)